1. KOJI JE IZNOS ŠKOLARINE?
Iznos školarine za bilo koji od odsjeka koje nudimo možeš pronaći na odjelu stranice ODSJECI klikom na SAZNAJ VIŠE. Sve dodatne informacije možeš zatražiti putem maila administracija@basicsofficial.com ili putem telefona 057 230 822 i 057 230 155. 
2. KOLIKO TRAJE JEDAN SEMESTAR?

​Obrazovanje u Muzičko – obrazovnom sistemu "BASICS ŠKOLA" za odsjeke Škola pjevanja, Škola muzičkog teatra i Škola baleta je podijeljeno na dva nivoa: OSNOVNI i NAPREDNI nivo. Oba nivoa traju šest semestara. Jedan semestar traje tri mjeseca. U jednoj školskoj godini mogu se odslušati 3 semestra.​


JESENJI (I) SEMESTAR od septembara do decembara

ZIMSKI (II) SEMESTAR od decembara do marta

PROLJEĆNI (III) SEMESTAR od marta do juna

Dakle, za dvije školske godine može se odslušati i završiti OSNOVNI, a za četiri školske godine NAPREDNI nivo. Odsjeci Muzička radionica i Škola baleta (početni program) su predviđeni kao pripremna nastava za djecu od treće godine pa sve do sedme godine kada mogu upisati jedan od redovnih odsjeka. Obrazovanje u Muzičko – obrazovnom sistemu "BASICS ŠKOLA" za instrumentalne odsjeke Škola klavira, Škola gitare, Škola violine, Škola violončela, Škola harmonike, Škola flaute i Škola udaraljki se realizuje po planu i programu osnovnih muzičkih škola u BiH i traje osamnaest semestara, odnosno, šest školskih godina.

3. KAKO SE MOGU UPISATI U ŠKOLU?

Upis u "BASICS ŠKOLU" je jednostavan. Na našoj stranici ispuni online Upisni list i to je to! Nakon što naš tim verifikuje Upisni list kontaktirati ćemo te za sastanak u našim prostorijama. Ispunjavanje Upisnog lista te ne obavezuje da se upišeš u "BASICS ŠKOLU" ukoliko se u međuvremenu predomisliš. Podaci koji se navode u Upisnom listu se strogo čuvaju u tajnosti.

4. DA LI SE POLAŽE PRIJEMNI ISPIT U VAŠOJ ŠKOLI?

Da, prijemni ispit polažeš ukoliko pri online upisu nisi poslao/la video snimak (ili više njih) koji pokazuju tvoje umijeće za koje se želiš školovati ili usavršavati. Ukoliko ne pošalješ navedene snimke onda te naš tim nakon verifikacije Upisnog lista kontaktira za zakazivanje sastanka i prijemnog ispita. Prijemni ispit nije strašan. :) To je samo malo upoznavanje sa tvojim predispozicijama.

5. DA LI MOJE DIJETE KOJE IMA 6 GODINA MOŽE UPISATI ŠKOLU PJEVANJA?

Svi redovni programi naše škole su za djecu od 7+ godina izuzev odsjeka Muzička radionica koji je za djecu od 3 do 6 godina i odsjeka Škola baleta (početni program) koji ima, pored redovnog programa, i program za djecu od treće godine. Za djecu od šeste do sedme godine imamo posebnu pripremnu nastavu u trajanju od jedne školske godine uz pomoć koje pronalazimo interesovanje za jedan od redovnih odsjeka koji onda mogu upisati naredne školske godine, odnosno, sa navršenih 7 godina.

6. ŠTA JE POTREBNO IMATI OD OPREME ZA BALET?

Sav potrebni materijal za nastavu se dobija u školi (knjige, pribor), a ono što ti trebaš obezbijediti je jedan peškir, lagana odjeća (helanke, pamučna majica) i čarapice sa gumiranim dnom za tabane kako se ne bi klizali po parketu. U kasnijim trenucima, kada to nastavnica baleta kaže, kupuju se baletanke.

7. KADA SE MOGU UPISATI U VAŠU ŠKOLU?

Upis u "BASICS ŠKOLU" se vrši tri puta u toku jedne školske godine i to u septembru, decembru i martu. Administracija škole objavi upisni rok najmanje 20 dana prije početka novog semestra. Ukoliko želiš primati obavijesti o upisu pretplati se na dnu odjela stranice ODSJECI i mi ćemo ti poslati obavijest kada počne naredni upisni rok.