Naša škola je najpoznatija po mjuziklima i koncertima u kojima učestvuju isključivo naši učenici, a osim rada u školi sa učenicima radimo i u pozorištu. Sigurno ste čuli za naša dva najgledanija dječija mjuzikla, a koje je pogledalo skoro 10 000 ljudi. Takođe, tu je i Završni koncert na kraju školske godine na kojem nastupaju svi učenici naše škole.

IMG_0612.jpg

BASICS ŠKOLA, nakon uspješno postavljenog i produciranog mjuzikla KRALJ LAV, predstavlja produkciju novog mjuzikla za sve generacije - ZALEĐENO KRALJEVSTVO prema uzoru na, trenutno najpopularnije, Diznijevo animirano filmsko ostvarenje originalnog naslova FROZEN. Radnja je bazirana prema scenariju filma iz 2013. godine. Redatelji originalne filmske verzije su Chris Buck i Jennifer Lee, scenaristi Chris Buck, Jennifer Lee i Shane Morris dok muziku i songove za film potpisuju Kristen Anderson-Lopez, Robert Lopez, Christophe Beck i Frode Fjellheim.

BASICS ŠKOLA predstavlja produkciju  mjuzikla za sve generacije - KRALJ LAV prema uzoru na najveće Diznijevo animirano filmsko ostvarenje originalnog naslova THE LION KING. Radnja je bazirana prema scenariju filma iz 1994. godine. Redatelji originalne filmske verzije su Roger Allers i Rob Minkoff, scenaristi Irene Mecchi, Jonathan Roberts i Linda Woolverton dok muziku i songove za film potpisuju slavni Elton John i Hans Zimmer. 

TV projekat pod nazivom Novogodišnji Basics Show je prvi put prikazan u novogodišnjoj noći 2015. godine u prime timeu programa televizije Javnog servisa Bosne i Hercegovine BHT1. MUZIČKI ATELJE u Bosni i Hercegovini i Muzičko - obrazovni sistem BASICS ŠKOLA kao izvršna produkcija projekta svake godine pripremaju novo izdanje novogodišnjeg showa za cijelu porodicu u kojem pjevaju, plešu i glume učenici BASICS ŠKOLE.

ZAVRŠNI KONCERT je najvažniji događaj BASICS ŠKOLE na kraju školske godine na kojem nastupaju svi učenici naše škole. Iz godine u godinu činimo ovaj događaj drugačijim i zanimljivijim, kako za naše učenike, tako i za njihove roditelje i najbližu porodicu koji su publika koncerta.