JACQUES HOUDEK,

Hrvatska

Srednjoškolsko obrazovanje završio je na odsjeku solo pjevanja. U Bostonu 2001. upisuje solo pjevanje na prestižnom Berklee College of Music, a vokalne sposobnosti usavršava na seminarima u Francuskoj, Grčkoj i Italiji. Samostalnu profesionalnu karijeru započeo je 2000., a do danas je održao hiljade koncerata u Hrvatskoj i cijeloj regiji te ostvario veoma uspješne saradnje s nizom eminentnih muzičara. Učestvovao je u popularnom muzičkom šou 'Zvijezde pjevaju', gdje je podjednako osvojio stručnu javnost i najširu publiku, te čak dva puta pobijedio.

 

Više je puta nominovan i nagrađivan Porinom. Osvaja ga kao najbolji novi izvođač te za najbolju mušku vokalnu izvedbu, najbolji album za djecu i najbolji božićni album.

 

U svojoj bogatoj desetogodišnjoj diskografiji može se pohvaliti sa jedanaest izdanja, a albumi su mu prodani u čak pet srebrnih, i u jednom zlatnom, platinastom i dijamantnom tiražu.

ALEKSANDRA KOVAČ,

Srbija

Aleksandra Kovač je vokalni pedagog, kantautor, filmski kompozitor i muzički producent sa vise od 20 godina iskustva na muzičkoj sceni Evrope. Kao magistar nauke Edinburg univerziteta i diplomirani muzički pedagog, jedna je od rijetkih muzičkih profesionalaca u našem regionu koja se bavi vokalnom edukacijom pored uspješne karijere kantautora i kompozitora.

 

Zasluženo je poštovana kao pedagog koji ima jedinstvenu sposobnost da motiviše i oblikuje mlade pjevače, čijom se edukacijom bavi poslednjih 15 godina, a što je imala priliku da pokaže i u posljednjoj sezoni prvog regionalnog muzičkog takmičenja "X Factor Adria".

 

Kao kompozitor i producent koja je za svoj rad nagrađena i prestižnom MTV nagradom, radila je sa najvećim zvijezdama regiona - Ninom Badrić, Goranom Karanom, Severinom, Borisom Novkovićem, Jacques Houdekom, Deenom, Ivanom Kindl...

SUZANA BRANKOVIĆ,

Srbija

Suzana je rođena 1.6.1986. u Zaječaru. Sa 16 godina upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu – klavirski odsek. Prvi solistički koncert sa orkestrom imala je na Kolarcu u Beogradu, u desetoj godini, a potom i koncert sa Lavovskom filharmonijom u Ukrajini. Dobitnik je brojnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima iz klavira i pjevanja. Od 2003. do 2007. pjeva u Akademskom horu “Collegium Musicum”, pod dirigentskom palicom Darinke Matić Marović. 

Pjevala je prateće vokale na koncertima Sergeja Ćetkovića, Aleksandre Radović, Lepe Brene, Cece, Emine Jahovic, Dada Topića, Zeljka Vasića, Ace Lukasa, Dragane Mirković i dr. Na koncertu grupe Rollingstones u Budvi nastupila je kao prateći vokal predgrupi Time. Na Beoviziji 2007. bila je nagrađena kao najbolji debitant, a na festivalu u Vrnjackoj Banji, iste godine, dobija nagradu za najbolju interpretaciju. Od 2008. aktivno radi kao profesor pjevanja u školi Aleksandre Radović i postaje jedan od najtraženijih studijskih pratećih vokala u zemlji. U maju 2007. nastupa, kao prateći vokal Marije Šerifović, sa koleginicama Ivanom Selakov, Ksenijom Miloševic, Sanjom Bogosavljević i Anom Milenković na Eurosongu, u Helsinkiju, gdje donose prvu pobjedu Srbiji otkad postoji ovo prestižno takmičenje! Nakon Helsinkija djevojke (prateći vokali), zajedno sa kompozitorima pobjedničke pjesme, osnivaju grupu BEAUTY QUEENS!
 
U muzičkoj školi SUPER VOICE u Beogradu, koju je osnovala sa suprugom Petrom Brankovićem, predaje pjevanje.