DSC00060_2.jpg

ĐORĐE JOVANČIĆ,

osnivač i direktor (CEO)

Đorđe Jovančić

(rođ. 09. avgusta 1992. g.) 

je muzički producent, 

kompozitor, pjevač, 

multi - instrumentalista 

i muzički pedagog. 
Direktor je MUZIČKOG ATELJEA U BOSNI I HERCEGOVINI
 u okviru

kojeg djeluje njegov 

muzičko - obrazovni 
sistem pod nazivom "BASICS ŠKOLA".

Dobitnik je priznanja "Dražen Ričl" za najboljeg mladog autora u Bosni i Hercegovini koje mu je dodijelila Asocijacija kompozitora muzičkih stvaralaca - AMUS 2016. godine.

 

Osnovnu školu i osnovnu muzičku školu je završio 2007. godine, a srednju muzičku školu 2011. godine kada je maturirao na Odsjeku: muzički izvođač - harmonikaš. Student je Muzičke akademije u Sarajevu na Odsjeku za kompoziciju u klasi mr. van. prof. Ališera Sijarića. Pohađao mnogobrojne seminare u zemlji i inostranstvu od kojih se izdvaja vokalni seminar ESTILL VOICE MODELS profesorice Anne - Marie Speed sa Kraljevske muzičke akademije u Londonu. Iza sebe ima desetogodišnje aktivno iskustvo kao muzički producent, kompozitor, pjevač, multi - instrumentalista i muzički pedagog. Djela umjetničke muzike su mu izvođena širom svijeta na renomiranim koncertima, festivalima i takmičenjima sve od Moskve pa do čuvenog CARNEGIE HALLA u New Yorku. Autor je kompozicije kojom je 12. decembra 2017. godine u Sarajevu oboren GINISOV REKORD u najmnogoljudnijem sviranju klavira kada je 20 mladih pijanista sviralo za jednim klavirom u isto vrijeme. Dobitnik je posebnog priznanja VII PRE-ART takmičenja mladih kompozitora jugoistočne Evrope u Cirihu 2013. godine. Đorđe je bio predstavnik Bosne i Hercegovine na međunarodnom festivalu umjetnosti SLAVJANSKI BAZAR u Bjelorusiji 2012. godine. Na jednom od najvećih festivala u Evropi Đorđa je uživo pratio Nacionalni akademski simfonijski orkestar Bjelorusije, koji je izveo njegovu kompoziciju. Igrao je jednu od glavnih uloga u kultnom mjuziklu BRILJANTIN za sezonu 2012/2013. u Narodnom pozorištu Sarajevo, a autor je scenaria, režije i muzike za etno-mjuzikl TOPLIK koji je praizveden 2011. godine.
 
Komponovao je djela po narudžbi za mnoge manifestacije od kojih se izdvaja otvaranje obnovljene Vijećnice u Sarajevu 2014. godine. Komponovao džinglove i radio kompletan audio dizajn za kompanije poput Union Banke d.d. Sarajevo, Coca – Cole, dm drogerie markt, Radio – televizije Bosne i Hercegovine, te manifestacije poput Sarajevo Film Festivala. Đorđe je karijeru započeo kao autor pjesama za djecu od kojih su mnoge pobjedničke pjesme dječijih festivala, a danas sarađuje sa velikim imenima domaće i regionalne muzičke scene kao kompozitor, aranžer i muzički producent te pjevač i instrumentalista (klavir i harmonika). Đorđe bilježi veliki broj televizijskih, teatarskih i koncertnih produkcija na kojima je bio angažovan kao izvršni i muzički producent, a izdvajaju se mjuzikli KRALJ LAV (orig. THE LION KING) i FROZEN (orig. FROZEN), muzičko - scenski perfomans HERE'S TO LIFE, TV emisija NOVOGODIŠNJI BASICS SHOW i dr. Bio je član internacionalnog žirija takmičenja za pjesmu EVROVIZIJE 2016. godine te švedskog nacionalnog festivala MELODIFESTIVALEN za izbor pjesme predstavnice Švedske na Evroviziji 2016. godine. Broji uspješne koncerte, nastupe, radio i televizijska gostovanja i intervjue u posljednjih deset godina. Autor je muzičko - obrazovnog sistema pod nazivom "BASICS ŠKOLA" koji je misiju započeo 2013. godine. "BASICS ŠKOLA" je danas brend koji nudi najbolje uslove muzičkog obrazovanja u zemlji, a djeluje pod okriljem MUZIČKOG ATELJEA U BOSNI I HERCEGOVINI čiji je Đorđe direktor.

MARIJA IVANČEVIĆ - STIPIĆ,

interna menadžerica

škole

Marija Ivančević – Stipić je diplomirani muzički teoretičar i pedagog, rođena 10.08.1987. godine u Prozoru. 

Završila je Srednju glazbenu školu „Jakov Gotovac“ u Novom Travniku nakon čega je upisala Odsjek za muzičku teoriju i pedagogiju na Muzičkoj akademiji u Sarajevu gdje je 2013. godine diplomirala. Tijekom studija aktivno muzicira na različitim poljima. Bila je članica vokalne skupine ''Etnoakademik''. Volontira u studentskoj udruzi ''Emaus'' u Sarajevu gdje kao članica istoimenog  benda ima brojne nastupe.  Koautor je glazbe i teksta dviju duhovnih šansona  nagrađenih na međunarodnim festivalima duhovne glazbe (Uskrsfest 2010., Zagreb – najbolji tekst; Hosanafest 2011., Subotica - najbolji tekst).  Bila je i voditeljica crkvenog zbora mladih u župi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu. 

2010. godine Marija završava dva visoka nivoa tečaja  ''Estill voice International'' kod profesorice Anne Marie Speed. Dvije godine poslije pokrenula je ''Malu muzičku radionicu'', posebno osmišljen program za djecu predškolskog uzrasta. Godinu dana kasnije paralelno počinje raditi kao muzički pedagog u PU ''Vrtić Sveta Obitelj'' na Stupu, gdje vodi muzičke radionice. Voditeljica je dječjeg zbora ''Mali caritasovac'' i ženske vokalne skupine ''Caritasovac'' s kojima ostvaruje zapažene nastupe. Izdvajaju se nastupi na koncertu ''Kao nekad pred Božić'' u Sarajevu i Reviji predškolskih ustanova KS'', gdje zbor ''Mali caritasovac'' dva puta nastupa na završnoj svečanosti. 

2016. godine pohađa seminare ''Primjena elemenata Orff Schulwerka u muzičkoj edukaciji i muzikoterapiji'', i ''Razvoj inteligencije kroz igru''- NTC sistem učenja Nivo 1.

U MUZIČKOM ATELJEU U BOSNI I HERCEGOVINI je angažovana od septembra 2015. godine kao voditeljica muzičkih radionica i nastavnica teoretskih predmeta.

DSC09922_2.jpg

ANA GLUHOVIĆ,

pedagogica

Ana Gluhović rođena je 2.10.1992. godine u Palama. 

Završila je osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnom Novom Sarajevu i srednju školu „Gimnazija i srednja stručna škola“, smjer muzički saradnik-teoretičar u Istočnoj Ilidži. Godine 2011. upisala se na Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Odsjek za pedagogiju. Diplomirala je 2015. godine i trenutno pohađa master studij na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. 

U toku studija kao volonter učestvovala je dva puta u projektu „Socijalizacija djece Republike Srpske“ u Bečićima 2016. i 2017. godine. Učesnik je Sedme zimske škole pedagoga i direktora održane na Jahorini 2016. godine pod temom „Darovita i talentovana djeca i mladi u vaspitno-obrazovnom procesu“. Kao koordinator učestvovala je na naučnim skupovima: „Nauka i globalizacija“, „Nauka i sloboda“ i „Nauka i evrointegracije“ održanim na Filozofskom fakultetu u Palama. Takođe, učestvovala je na Drugoj studentskoj konferenciji Filozofskog fakulteta u Palama sa radom „Uloga pedagoga u osposobljavanju nastavnika za inovativni rad“ te na Trećoj studentskoj konferenciji sa radom „Daroviti i talentovani učenici u inkluzivnoj nastavi“. Uspješno je položila kurs poslovne korespondencije na engleskom jeziku. Član je društva pedagoga Republike Srpske od 2015. godine.

U MUZIČKOM ATELJEU U BOSNI I HERCEGOVINI je angažovana od avgusta 2017. godine kao pedagogica.

DSC00098_2.jpg

MARKO JOVANČIĆ,

grafički dizajner

Marko Jovančić (rođ. 31. marta 1996. g.) završio je srednju muzičku školu u J.U. Srednjoškolski centar Istočna Ilidža u Istočnom Sarajevu na Odsjeku muzički saradnik - teoretičar 2014. godine. Godinu dana kasnije maturirao je i na Odsjeku muzički izvođač - solo pjevač. Student je Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu na Odsjeku za režiju - usmjerenje audiovizuelne umjetnosti. Tokom studiranja učestvovao je na više Youth Exchange programa Erasmus+.

 

Unazad pet godina aktivno se edukovao i usavršavao za grafički dizajn, foto i video produkciju gdje je veoma brzo napredovao. Zahvaljujući tome je primjećen od strane ozbiljnih kompanija u zemlji i svijetu koji danas čine njegovu klijentelu. Radio je kao spoljni saradnik u "Visia" agenciji za marketing i dizajn te kao kamerman i montažer zabavno - muzičkog programa Televizije Bosne i Hercegovine (BHT1).

 

Neki od klijenata za koje je radio su: dm drogerie markt, Coca - Cola Sarajevo Holiday Market, MediaCentar Sarajevo, Radio - televizija Bosne i Hercegovine, MODAMO.info portal, Business Magazine BiH, McCANN Sarajevo, Eurooptik d.o.o., Cuspis d.o.o. (Dječiji sajam, Ženski sajam), Sinkromo – Furniture For Life, Sarajevo Film Festival, Hotel „Bjelašnica“, Hotel „Villa Orient“, Visia d.o.o., Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, GlobalGPS BH, Millionaire Manners Academy (Baltimore MD), Clean Earth Services Australia, Sharad Technologies LLC (Dubai, UAE), BeYouOnlyBetter - Life Coaching Institute, Bespoke Tailored Leather Ltd London itd.

 

U MUZIČKOM ATELJEU U BOSNI I HERCEGOVINI je angažovan od oktobra 2013. godine kao direktor video produkcije i grafički dizajner.

DSC00019_2.jpg

DRAGAN JOVANČIĆ,

vozač

Dragan Jovančić je rođen 31.7.1964. godine u Sarajevu. 

Završio je Srednju Građevinsko - tehničku školu 1983. godine u Sarajevu i stekao zvanje – građevinski tehničar. Vanredno je završio Saobraćajnu školu, III stepen 1985. godine u Sarajevu i stekao zvanje – vozač lakih motornih vozila. 

Od 1986. godine radio je u preduzeću „Centrotrans“ – Unutrašnji transport kao vozač autobusa na određeno vrijeme. Od 1987. godine radio je u GRO „Bosnaputevi“ na određeno vrijeme. Od 1989. godine do početka rata 1992. godine radio je u RO „Gradski saobraćaj“ kao vozač trolejbusa. Od 1999. godine radio je u preduzeću „Centrotrans“ kao vozač autobusa na određeno vrijeme. Od 2008. godine do 2017. godine radio je u „Transprom“ d.o.o. preduzeću za prevoz putnika i robe kao vozač autobusa. Kao vozač autobusao obišao je cijelu Bosnu i Hercegovinu ali i mnoge zemlje Evrope. Ovaj posao ga je ispunjavao jer mu je omogućavao konstantnu komunikaciju sa različitim ljudima i naučio ga je kako se snalaziti u različitim neplaniranim situacijama. 

U MUZIČKOM ATELJEU U BOSNI I HERCEGOVINI je angažovan od oktobra 2017. godine kao vozač.