top of page

Premijera filma PIRDINO 31.12. u 18:00 sati na HAYATOVCIMA

Posebno smo radosni što u novogodišnjoj noći možemo najaviti i regionalnu premijeru dječijeg igrano - animiranog filma PIRDINO, koji je i prvi dugometražni film čiju sinhronizaciju potpisuju naši partneri, bh. dječiji kanal Hayatovci u saradnji sa našom školom.


Film PIRDINO premijerno gledamo 31. decembra tačno u 18:00 sati u programu prvog bh. dječijeg kanala HAYATOVCI. Zamislite porodicu kojoj su kućni ljubimci jazavac, kuna i beba dinosaura. Upravo takva porodica posjeti muzej dinosaura. Pirdino, beba dinosaur, veoma je uzbuđena kad tu vidi svoje pretke. I tada mu se rađa samo jedna želja: da ponovno nađe svoju porodicu. I šta mislite, hoće li uspjeti?


Iz menadžmenta naše škole izjavljuju kako ovaj film ima višestruki značaj, možda i najveći do sada. Razlog je u tome da je ovo prvi dugometražni igrano - animirani film koji je sinhronizovan na jezicima bh. naroda, a to dokazuje da smo konačno sposobni i spremni otići korak dalje ka realizaciji vlastite domaće produkcije za sinhronizaciju i adaptaciju animiranih filmova iz svjetskih produkcijskih kuća za bh. tržište. Drugi razlog leži u tome da je ovo prva sinhronizacija u kojoj su svoje glasove posudili i nastavnici/ce te ostalo osoblje Basics škole. U dosadašnjim sinhronizacijama glasove se posuđivali isključivo učenici/ce Basics škole. Treći razlog je u tome da smo, kao i u prethodnim sinhronizacijama, posebnu pažnju posvetili produciranju songova i njihovoj adaptaciji. Film PIRDINO donosi dva veoma zanimljiva songa.


Film PIRDINO možete gledati i u programu HAYAT TV-a 1. januara od 10:45 sati.

bottom of page