top of page

NOVOGODIŠNJI BASICS SHOW 2020 uz Šapat šume (31.12. u 20:00 sati na BHT1)

Televizijski projekat pod nazivom Novogodišnji Basics Show prvi put je prikazan u novogodišnjoj noći 2015. godine u prime timeu programa televizije Javnog servisa Bosne i Hercegovine BHT1. MAUBIH produkcija i Muzičko-obrazovni sistem "Basics škola" kao izvršna produkcija projekta i ove godine su, petu godinu zaredom, pripremili novo izdanje novogodišnjeg showa za cijelu porodicu.


Ovogodišnji show donosi putem velikih i malih ekrana najveći produkcijski spektakl do sada. Sačinjen je od snimka baletne predstave "Šapat šume" uz pratnju dječijeg orkestra i hora kao i igranih scena koje su snimane u studiju B BHRT-a. Ovogodišnji show, kao i prethodnih godina, donosi novogodišnju poruku o snazi zajedništva i ljepoti različitosti kojom želimo uploviti u novu 2020. godinu uz mnogo zabave, radosti i smijeha.


"Ispraćamo 2019. godinu uz show u čijem snimanju je učestvovalo 200 učenika/ca. Od toga je 120 učenika/ca Basics škole koji su učestvovali u studijskom segmentu emisije, a 80 učenika/ca čine učesnici/ce bh. baletnog spektakla "Šapat šume" koji će biti prikazani kroz snimak predstave. Napominjemo da iza bh. baletne predstave "Šapat šume" stoji MAUBIH produkcija (Muzički atelje u Bosni i Hercegovini) u saradnji sa još četiri muzičke škole: JU Osnovna muzička škola "Mladen Pozajić" Sarajevo, JU Srednja muzička škola Sarajevo, Muzičko - obrazovni sistem "Basics škola" Istočno Sarajevo i JU Osnovna glazbena škola "Brotnjo" Čitluk", izjavili su iz produkcije. Novogodišnji Basics Show je specijalni i jedinstveni TV format koji svake godine donosi novi sadržaj emisije obojen mladošću najtalentovanije djece u Bosni i Hercegovini.


Ovu pustolovina mogli ste premijerno pogledati 31.12.2019. sa početkom u 20 sati u programu BHT1, a sada je donosimo i putem online platformi.


bottom of page