top of page

Obavijest o zatvaranju škole na period od 21 dan zbog virusa COVID-19

Dragi roditelji naših učenika/ca i javnosti,

Ovim putem želimo da vas obavijestimo da je danas donesena odluka od strane Vlade RS-a i Ministarstva prosvjete i kulture RS-a o zatvaranju svih škola u RS-u i zabrani organizovanja koncerata i predstava do 31. marta, a povodom korona virusa. Takođe, danas je donesena odluka od strane Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo o otkazivanju svih javnih okupljanja s više od 250 učesnika/ca. Vjerujemo da će kroz koji dan i cijela Federacija BiH donijeti istu ili sličnu odluku kao RS o zatvaranju škola. Bilo kako bilo mi moramo prestati sa radom od sutra 11. marta do 31. marta.

S tim u vezi vas obavještavamo o narednim koracima:

  • Nastavu ćemo od 16. marta do 31. marta realizovati online putem detaljno razrađenog sistema kojim ćemo, nakon što napravimo strategiju i donesemo pravila i procedure, realizovati većinu časova. Časovi / predmeti koji će vjerovatno ostati upitni i neće se moći realizovati online su časovi glume, baleta i muzičke radionice koje ćemo nadoknaditi čim nastavimo sa redovnim radom. Ovim ćemo štetu koju prouzrokuje novonastala situacija smanjiti na minimum.

  • Upisni rok za upis u treći (proljećni) semestar tekuće školske godine koji je trebao krenuti ove sedmice, prolongiraćemo te ćemo Vas obavijestiti o novom upisnom roku čim donesemo odluku o tome.

Administracija škole će raditi tokom trajanja ove odluke u skraćenom vremenskom periodu o čemu ćemo vas takođe naknadno obavijestiti.

Očekujte naše naredne upute i hvala vam na saradnji. Čuvajte se, izlazak iz kuće smanjite na minimum i često perite ruke.

Uprava škole

bottom of page