top of page

Počinjemo sa online nastavom! Dobrodošli u "Online učionicu"!

Corona virus se ne šali i ozbiljno ga trebamo shvatiti, ali ne šalimo se ni mi kada kažemo da su nam naši učenici i kvalitet nastave na prvom mjestu. :)


Svjesni činjenice u kojoj smo se našli 11. marta, kada nam je Ministarstvo naložilo da zatvorimo školu zbog corona virusa, odmah smo reagovali sa ciljem da pronađemo rješenje kao kompromis za 21 prinudno neradni dan u sred radnog semestra i školske godine.

U četvrtak 12. marta smo organizovali vanrednu sjednicu na kojoj smo donijeli odluku da ćemo tokom predstojećih dana nastavu realizovati online i to ne bilo kako nego - detaljno razrađenim sistemom online nastave.


Tako je nastala ideja da kreiramo online platformu za učenje na daljinu. Angažovali smo sve naše uposlenike i spoljne saradnike kako bi za samo 5 dana stigli pripremiti projekat koji se inače radi mjesecima, čak i godinama. Radili smo dan i noć, proveli sate i sate u pripremama i realizaciji i evo nas tu!


Zadovoljstvo nam je predstaviti vam "Online učionicu" Basics škole. "Online učionica" je platforma za učenje na daljinu u vlasništvu MOS "Basics škola". Namijenjena je učenicima/cama Basics škole, a sastoji se od online lekcija i zadataka za domaću zadaću.



Lekcije se sastoje od tekstualnih dijelova, video predavanja, grafičkih i audio primjera. Sve lekcije i zadatke osmislili su naši nastavnici/ce i autorsko su djelo Basics škole i njenih nastavnika/ca.


Lekcije su raspoređene po aktuelnim grupama, a obuhvataju gradivo koje se naslanja na gradivo koje je rađeno tokom posljednjih časova u školi.


Tu je i forma za slanje domaće zadaće koja omogućava brz i lak put do naših nastavnika/ca koji je pregledavaju.


Dizajn platforme je jednostavan za korištenje, a ono što je najvažnije vizuelno je prilagođen učenicima/cama kako bi im učenje bilo što zanimljivije i ugodnije.


Platforma je optimizovana za sve uređaje (desktop & mobile devices) ali se za potpuni doživljaj preporučuje korištenje desktop računara / laptopa kao i web preglednik Google Chrome. Na taj način će učenici/ce osjetiti sve benefite platforme.


Od danas, naša nastava će se realizovati putem gore objašnjenog sistema koji postaje zvanični sistem realizacije nastave i nastavnih aktivnosti naše škole do daljnjeg.


Čitajte, gledajte, svirajte, pjevajte, glumite, plešite, radite domaću zadaću i ono što je najvažnije - uživajte!

bottom of page