top of page

Emitovano osmo izdanje najpopularnije dječije novogodišnje emisije

Basics škola i BHRT donijeli su još jedno izdanje jedinstvene emisije za djecu i cijelu porodicu - NOVOGODIŠNJI BASICS SHOW 2K23.


Basics škola u saradnji sa BHRT, snimila je osmo izdanje ove kultne emisije koja se, kao i prethodnih sedam godina, premijerno emitovala 31.12.2022. u 18 sati i 5 minuta, te reprizno 1.1.2023. u 10 sati i 5 minuta. Novogodišnji program BHT1 počeo je Novogodišnjim Basics Show-om koji je ove godine posvećen proslavi desetogodišnjice Basics škole. Najmlađi gledaoci i njihovi roditelji mogli su uživati uz novogodišnji program pun pjesme, plesa, glume, igre i zabave. Cjelokupnu emisiju izvode djeca, od djece voditelja do djece učesnika i učesnica revijalnog programa, a prema originalnom scenariju i uz asistenciju tima stručnjaka koji su radili sa djecom na pripremi i realizaciji emisije.


„Ovogodišnje, osmo izdanje najgledanije i najdugovječnije dječije novogodišnje emisije u Bosni i Hercegovini biće u malo drugačijem izdanju u odnosu na ono što smo radili u prethodnih sedam godina, s obzirom na to da naša škola ove godine slavi desetu godišnjicu. Pripremili smo dvostruko više stvari nego inače, dvostruko više učenika/ca, dvostruko više gostiju, muzike, glume i plesa, a javljaćemo vam se i iz svih krajeva svijeta.“, poručili su iz menadžmenta škole.


Muzičko - obrazovni sistem "Basics škola" nastao je 2013. godine, a danas je najuspješniji obrazovni projekat u BiH za muzičko-scensko obrazovanje djece i mladih. Muzički atelje u Bosni i Hercegovini (MAUBIH) koji implementira ovaj obrazovni sistem i koji ima vlastitu audio i video produkciju (MAUBIH produkcija) u prethodnih 10 godina producirao je neke od najznačajnijih teatarskih, koncertnih i televizijskih projekata za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini. Jedan od takvih projekata je upravo i televizijski format Novogodišnji Basics Show.


U nastavku vam predstavljamo cijelu emisiju. Uživajte!Comments


bottom of page