Dječiji hor "BASICS ŠKOLE" sačinjen je od učenika "BASICS ŠKOLE" sa Odsjeka za pjevanje, muzički teatar i muzičke instrumente. Do sada su nastupali na mnogobrojnim kulturnim manifestacijama, koncertima, mjuziklima i događajima kao i u televizijskim emisijama na svim vodećim TV stanicama u zemlji. Izdvajaju se: nastup za doček svetog Oca u Sarajevu, pape Franje 6.6.2015., učestvovanje u mjuziklu "Kralj Lav“, učestvovanje u mjuziklu "Zaleđeno Kraljevstvo", učestvovanje u mjuziklu „Cabaret“, koncert na manifestaciji „Noć muzeja“ 2015. godine, koncert na Dječijem sajmu u Skenderiji 2015. i 2016. godine, koncert u Domu oružanih snaga BiH za svjetski dan mira 2015. godine, te niz koncerata na Sarajevo Holiday Marketu unazad četiri godine. Imaju snimljen studijski album "Xmas Special '15" i televizijski show "Novogodišnji Basics Show" koji je se već dvije godine emituje u novogodišnjoj noći na Javnom servisu Bosne i Hercegovine BHT1. Dječiji hor "BASICS ŠKOLE" dobitnik je druge nagrade na međunarodnom takmičenju horova FEDU 2016. godine.

Dječiji hor "BASICS ŠKOLE" izvodi uživo pjesmu Aleksandre Radović "Čuvam te" u emisiji "Konačno petak" na BHT1 uz klavirsku pratnju Đorđa Jovančića. 

Solisti: Aleksandra Cinco i Ana Jovančić.

Dječiji hor "BASICS ŠKOLE" dobitnik je druge nagrade na međunarodnom takmičenju horova FEDU 2016. godine.

Izveli su kompozicije:

  • Somewhere over the rainbow (Muzika: Harold Arlen; Tekst: E.Y. Harburg; Aranžman: Đorđe Jovančić)

  • Sedam osmina (Muzika, tekst i aranžman: Đorđe Jovančić)

Studijska verzija jednog od najljepših songova iz mjuzikla KRALJ LAV. Song "Tamni svijet" originalnog naziva "Shadowland", za koji je adaptirani tekst na našem jeziku napisao Đorđe Jovančić, nastao je 1997. godine za potrebe muzičko - scenske adaptacije Diznijevog hit animiranog filma "The Lion King". Nastao je tako što se poznatoj orkestarskoj temi iz istoimenog filma, na koju smo svi godinama plakali, a koju je napisao slavni Hans Zimmer, dodao tekst na engleskom jeziku. Autor tog originalnog teksta je Lebo M. Song sadrži, kao i svi ostali songovi filma (mjuzikla) afrički napjev sa snažnom porukom. 

Dječiji hor "BASICS ŠKOLE" izvodi pjesmu "Zamisli" autora Tihomira Preradovića u emisiji "Konačno petak" na BHT1. Solisti: Tamara Malidžan i Ana Jovančić.

Dječiji hor "BASICS ŠKOLE" u Domu oružanih snaga BiH povodom obiljžavanja svjetskog dana mira izvode kompoziciju St. St. Mokranjca - "Tebe pojem".


Aranžman: Đorđe Jovančić
Dirigent: Đorđe Jovančić
Korepeticija: Marija Stevanović, klavir

Dječiji hor "BASICS ŠKOLE" na Humanitarnom koncertu za porodice ugrožene u poplavama izvode njihovu najpoznatiju autorsku kompoziciju "Sedam osmina".

Kompozitor: Đorđe Jovančić

Humanitarni koncert, sala Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo
(04.06.2014. godine)