Muzičko - scenska radionica u Basics školi by Ana - Marija Tomić

Učenici/ce Basics škole uživali su u sedmodnevnoj muzičko - scenskoj radionici koju je održala Ana - Marija Tomić u sklopu diplomskog rada na Muzičkoj akademiji u Sarajevu od 10. do 16. avgusta. Naša draga Ana - Marija je uspješno diplomirala 30. septembra najvišom ocjenom i ČESTITAMO joj na tome, a sada vam donosimo polusatni film o tome kako je sve to izgledalo.

≧◉◡◉≦ Kako je bilo Lazaru (5 mjeseci) na prvoj muzičkoj igraonici?

≧◉◡◉≦ Muzička igraonica za bebe i djecu od 0 do 2 godine je naš novi program zasnovan na zajedničkom muziciranju i igri kroz koju će djeca učiti nove pojmove i svoje prve riječi. ⠀

Making of Zdravoljupci 2 - Konzum BiH i Basics škola :)

Učenici/ce Basics škole snimili su reklamu za Konzumovu kampanju "Zdravoljupci 2". Posudivši svoje glasove najpopularnijim plišancima učenici/ce naše škole postali su dio najveće medijske kampanje u BiH.

ZDRAVOLJUPCI 2 // Učenici/ce Basics škole posudili glasove najpopularnijim plišancima

Učenici/ce Basics škole snimili su reklamu za Konzumovu kampanju "Zdravoljupci 2". Posudivši svoje glasove najpopularnijim plišancima učenici/ce naše škole postali su dio najveće medijske kampanje u BiH.

COVID-19 protokol u Basics školi

Basics škola je, u skladu sa svim preporučenim mjerama nadležnih organa, obezbijedila sigurne uslove u prostorijama škole i propisala mjere predostrožnosti kako se korona virus ne bi širio u našoj školi.

Web platforma "Online učionica" u praksi

Kada je nastupila pandemija prouzrokovana korona virusom sve je promijenila iz korijena. Ali to nas nije spriječilo da nastavimo raditi u najboljim uslovima – doduše online uslovima koje smo obezbijedili našim učenicima/cama. Od 16. marta 2020. godine Basics škola je u potpunosti prešla na online sistem realizacije nastave koja je trajala sve do kraja školske 2019/2020. godine. Pogledajte prilog o tome kako je funkcionisala naša web platforma "Online učionica" putem koje smo realizovali nastavu.

Video predavanja nastavnika/ca Basics škole

Nažalost, unazad nekoliko mjeseci, otkako smo prešli na online režim nastave, praksa je nešto što nismo mogli pružiti našim učenicima/cama ali smo im pružili najbolju online nastavu u regiji putem naše web platforme „Online učionica“. Pogledajte kratki pregled video predavanja nastavnika/ca Basics škole koja su objavljena na platformi „Online učionica“.

Basics škola nekada (2013-2019) i sada (2020)

Basics škola je školsku 2019/2020. godinu počela na novoj lokaciji, u novoj školi. Divna nam je bila i ona stara škola u kojoj smo proveli šest godina i iz koje smo iznjedrili veliki broj talentovanih učenika/ca. Imala je svoju čar i bila je prava kuća muzike i umjetnosti, ali kako smo rasli tako je rasla i potreba za novom i većom školom, tj. školom koju ćemo napraviti po našim potrebama. Prisjetimo se kako je izgledala stara Basics škola i uporedimo je sa ovom novom, pravom školom koja je izgrađena po svim evropskim standardima.

Rekapitulacija mjuzikala u produkciji Basics škole

Na sceni Pozorišta mladih održali su se najveći projekti Basics škole u istoriji njenog postojanja, tj. dva najgledanija dječija mjuzikla - mjuzikl „Kralj Lav“, naša adaptacija kultnog brodvejskog mjuzikla „The Lion King“ i mjuzikl „Zaleđeno kraljevstvo“, takođe naša adaptacija najpopularnijeg crtića i brodvejskog mjuzikla „Frozen“. Ovi mjuzikli su igrali tri sezone u Pozorištu mladih, a pogledalo ih je 10000 gledalaca. Pogledajte kako je to izgledalo.

Rekapitulacija novogodišnjih emisija Basics škole

Novogodišnji Basics Show je TV format u produkciji Basics škole i naše MAUBIH produkcije, koji se već pet godina emituje u programu Javnog servisa Bosne i Hercegovine - BHT1. Pogledajte pregled svih emisija koje smo do sada producirali.

Rekapitulacija završnih koncerata Basics škole

Ove godine, zbog pandemije prouzrokovane korona virusom, nismo bili u mogućnosti organizovati gala završni koncert kao što smo to radili svake godine u junu mjesecu. Kao zamjenu za koncert snimili smo i emitovali TV emisiju "Muzikom protiv barijera". Pogledajte rekapitulaciju svih završnih koncerata Basics škole koji su održani do sada.

Balet "Šapat šume" u produkciji Basics škole

Basics škola je producirala baletni spektakl za djecu – bh. baletnu predstavu „Šapat šume“ u pratnji dječijeg orkestra i hora. Ona je svoju premijeru imala na sceni Centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo u decembru 2019. godine, a odmah nakon toga uslijedila je i turneja po bh. gradovima. Osim toga što je ova dječija baletna predstava u potpunosti bh. proizvod koji su pisali, pripremali i režirali bh. autori, ona je posebna jer je nastala kao rezultat saradnje naše škole sa još tri muzičke škole i to Osnovne muzičke škole „Mladen Pozajić“ iz Sarajeva, Srednje muzičke škole iz Sarajeva te Osnovne glazbene škole „Brotnjo“ iz Čitluka. Pogledajte kako je ovaj spektakl za djecu izgledao.

Rekapitulacija crtanih filmova koje su sinhronizovali učenici/ce Basics škole

Mnogima je poznato da naša škola ima ekskluzivnu saradnju sa prvim bh. dječijim kanalom HAYATOVCI sa kojim već nešto više od 4 godine proizvodimo program za djecu i sinhronizujemo crtane filmove za bh. tržište. Ponosni smo na ovu izuzetno značajnu i plodonosnu saradnju. Pogledajte prilog o crtanim filmovima koje su učenici/ce Basics škole do sada sinhronizovali.

MUZIKOM PROTIV BARIJERA - Završna TV emisija "Basics škole" za školsku 2019/2020. god.

Školsku 2019/2020. godinu "Basics škola" je završila TV emisijom ‘Muzikom protiv barijera’. Kroz emisiju smo predstavili sve učenike/ce, razgovarali o online nastavi, a nastavnici/ce škole su se javljali uživo sa nekoliko lokacija u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Kroz emisiju smo se prisjetili i svih najvažnijih projekata, a sve to kako bi gledaoci uživali u jednom posve drugačijem TV formatu. Emisija je zamjena za tradicionalni gala završni koncert "Basics škole" koji ovaj put nije mogao biti realizovan zbog pandemije prouzrokovane korona virusom.

NOVOGODIŠNJI BASICS SHOW 2020 uz Šapat šume (CIJELA EMISIJA)

Ovogodišnji show donosi putem velikih i malih ekrana najveći produkcijski spektakl do sada. Sačinjen je od snimka baletne predstave "Šapat šume" uz pratnju dječijeg orkestra i hora kao i igranih scena koje su snimane u studiju B BHRT-a. Ovogodišnji show, kao i prethodnih godina, donosi novogodišnju poruku o snazi zajedništva i ljepoti različitosti kojom želimo uploviti u novu 2020. godinu uz mnogo zabave, radosti i smijeha.

ZAVRŠNI KONCERT učenika/ca "Basics škole" za šk. 2018/2019. godinu (CIJELI SNIMAK)

Još jedan gala ZAVRŠNI KONCERT učenika/ca „Basics škole“ za školsku 2018/2019. godinu desio se 12. juna 2019. godine u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo. Na koncertu se predstavilo 120 najvrijednijih učenika/ca „Basics škole“ koji su pokazali sve ono što su naučili tokom školske godine. Glumili su, pjevali, svirali, plesali i nasmijavali publiku. Predstavili smo i novu petu generaciju diplomiranih učenika/ca. 

ZAVRŠNI KONCERT učenika/ca "Basics škole" za šk. 2017/2018. godinu

Školsku 2017/2018. godinu smo priveli kraju uspješno održanim završnim koncertom učenika "Basics škole" i proslavom prvih 5 godina postojanja i rada. Koncert je održan 7. juna u 20h u dvorištu naše škole. Na koncertu je nastupilo 100 učenika koji su vrijedno radili tokom školske 2017/2018. godine, a predstavili su se solističkom ili grupnom tačkom iz glavnog predmeta sa sedam različitih odsjeka škole.

ZAVRŠNI KONCERT učenika/ca "Basics škole" za šk. 2016/2017. godinu

Školsku godinu smo priveli kraju uspješno održanim završnim koncertom učenika "Basics škole" koji je održan u utorak 13. juna u 19h na maloj sceni Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo. Na koncertu je nastupilo 70 učenika koji su vrijedno radili tokom školske 2016/2017. godine, a predstavili su se solističkom ili grupnom tačkom iz glavnog predmeta sa sedam različitih odsjeka škole.

NOVOGODIŠNJI BASICS SHOW 2019 - THE GREATEST SHOW (CIJELA EMISIJA Full HD)

TV projekat pod nazivom Novogodišnji Basics Show je prvi put prikazan u novogodišnjoj noći 2015. godine u prime timeu programa televizije Javnog servisa Bosne i Hercegovine BHT1. MUZIČKI ATELJE U BOSNI I HERCEGOVINI i Muzičko - obrazovni sistem BASICS ŠKOLA kao izvršna produkcija projekta i ove godine su pripremili novo izdanje novogodišnjeg showa za cijelu porodicu. Ove godine show se sastoji od 10 hit songova između kojih će biti odigrano nekoliko scena iz trenutno najpopularnijeg mjuzikla The Greatest Showman – Najveći Showman koji slavi rođenje šoubiznisa i osjećaja sreće, a govori o kralju cirkusa i najvećem zabavljaču P.T. Barnumu. MUZIČKI ATELJE U BOSNI I HERCEGOVINI i Muzičko - obrazovni sistem "Basics škola", kao izvršna produkcija projekta, ove godine u okviru novog izdanja showa izvest će originalne songove na engleskom jeziku.

NOVOGODIŠNJI BASICS SHOW 2017 u Zaleđenom Kraljevstvu (CIJELA EMISIJA Full HD)

TV projekat pod nazivom Novogodišnji Basics Show je prvi put prikazan u novogodišnjoj noći 2015. godine u prime timeu programa televizije Javnog servisa Bosne i Hercegovine BHT1. MUZIČKI ATELJE u Bosni i Hercegovini i Muzičko - obrazovni sistem BASICS ŠKOLA kao izvršna produkcija projekta i ove godine su pripremili novo izdanje novogodišnjeg showa za cijelu porodicu. Ovog puta show je snimljen na planini Bjelašnici na prekrasnoj scenografiji ledenog dvorca hotela "Bjelašnica". Sve pjesme pjevaju učenici Basics škole, a repertoar čine najveći svjetski novogodišnji i božićni hitovi od 40-tih do 90-tih godina prošlog vijeka prepjevani na naš jezik i u aranžmanima Big Banda.

NOVOGODIŠNJI BASICS SHOW 2016 (CIJELA EMISIJA Full HD)

Da li ste spremni za nezaboravnu avanturu u novogodišnjoj noći?
Novogodišnji Basics Show vodi vas na Sjeverni pol. 

Mali i veliki učenici Basics škole u vaše domove donose čaroliju novogodišnje noći uz smjeh i neke od najvećih novogodisnjih hitova prepjevanih na naš jezik.

Prodrmajmo sreću zajedno i zaželimo novogodišnje želje, potražimo Djeda Mraza jer on je stigao u grad, a ponoć kad otkuca otvorimo darove koji se kriju ispod jelke.

Please reload