top of page

Profile

Join date: 29. авг 2020.

About
0 Like Received
0 Comment Received
0 Best Answer

Marko Jovančić (31. mart 1996.) završio je srednju muzičku školu u J.U. Srednjoškolski centar Istočna Ilidža u Istočnom Sarajevu na odsjeku Muzički saradnik - teoretičar 2014. godine. Godinu dana kasnije maturirao je i na odsjeku Muzički izvođač - solo pjevač. Tokom studiranja na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu (na Odsjeku za režiju - usmjerenje audiovizuelne umjetnosti) učestvovao je na više Youth Exchange Erasmus+ programa.


Unazad deset godina aktivno se edukuje i usavršava za grafički dizajn, foto i video produkciju. Zahvaljujući tome je primjećen od strane renomiranih kompanija u zemlji i svijetu sa kojima danas sarađuje.


Od novembra 2013. godine radi kao snimatelj i montažer revijalnog i muzičkog programa Radio televizije Bosne i Hercegovine. Tamo je učestvovao u realizaciji tri emisije na sedmičnoj bazi - „Konačno petak“, „Inbox“ i „Trend“, te na mnogo drugih tv prenosa i reportaža od kojih izdvaja: koncerti Milanske skale i Bečke filharmonije, Sarajevo Film Festival, dodjela nagrade Isa-beg Ishaković, Nacionalno blago BiH, British Council škole za 21. vijek, EXIT festival, MAC awards i festival Skale. Takođe, za BHT1 je režirao, snimao i montirao kratkometražni dokumentarni film „Čuvar vremena“ i dugometražni dokumentarni film „Balet u Sarajevu“, kao i veliki broj promotivnih video spotova i najavnih špica.


U MUZIČKOM ATELJEU U BOSNI I HERCEGOVNI (MAUBIH), čiji je suosnivač, angažovan je od oktobra 2013. godine kao direktor video produkcije i grafički dizajner. Ispred MAUBIH-a je radio na mnogim uspješnim projektima od kojih izdvaja kolektivne gdje je učestvovao kao dio autorskog tima i to tri najuspješnija dječija mjuzikla u Bosni i Hercegovini - „Kralj Lav“, „Zaleđeno Kraljevstvo“ i „Šapat šume“ koje je pogledalo skoro 15.000 gledalaca, te televizijski novogodišnji format naziva "Novogodišnji Basics Show" koji se u cjelosti producira i snima od strane MAUBIH-a već devet godina, a emituje u programu BHT1.


Od avgusta 2016. godine radi i kao fotograf najčitanijeg bh. lifestyle portala BONJOUR.ba koji uživa veliki ugled u kreativnim industrijama BiH i regije zahvaljujući kvalitetno produciranom sadržaju. Od sadržaja koji su zajedno producirali izdvaja projekat „Feel Good majica“, te foto radove za brendove poput dm-drogerie markt, Pantene, Kerastase, Somersby, GumaM, Mrvica Cafe & Bakery, NLB banka, Levi’s, Adidas, Nike.


U prethodne četiri godine je kao Digital Imaging Technician i fotograf radio na više bh. filmova i serija od kojih izdvaja film „Muškarci ne plaču“, film „Tabija“ i seriju „Kotlina“. Montirao je i višestruko nagrađivani bh. film „Majkino zlato“.

Overview
Email
marko_jovancic@outlook.com
Phone
0038765567522
Marko Jovančić

Marko Jovančić

More actions
bottom of page