PRODUKCIJA:

GENERALNI MEDIJSKI SPONZOR:

KOPRODUKCIJA:

GENERALNI POKROVITELJ:

POKROVITELJI:

SPONZORI:

KAKO DO KARATA?

27.04. u 18.00h ČETRNAESTO IZVOĐENJE

Pozorište mladih Sarajevo

27.04. u 19.30h PETNAESTO IZVOĐENJE

Pozorište mladih Sarajevo

28.04. u 18.00h ŠESNAESTO IZVOĐENJE

Pozorište mladih Sarajevo


 

NABAVNA MJESTA KARATA (od 10.04.)

 • BLAGAJNA POZORIŠTA MLADIH SARAJEVO
  ​(Kulovića 8; tel. +387 33 442 572; 33 202 303)
  Svaki radni dan od 12 do 14h

 • BASICS ŠKOLA
  (Vojvode R. Putnika br. 56; tel. +387 57 230 155)
  Svaki radni dan od 17 do 21h

Rezervišite Vašu ulaznicu na vrijeme slanjem poruke u inbox facebook stranice Basics škole! KLIKNITE OVDJE 

Broj mjesta je ograničen.


PRETHODNE IZVEDBE MJUZIKLA:

 • Pozorište mladih Sarajevo // 24.02.2017. u 18h // PREMIJERA

 • Pozorište mladih Sarajevo // 24.02.2017. u 19.30h // DRUGO IZVOĐENJE

 • Pozorište mladih Sarajevo // 25.02.2017. u 18h // TREĆE IZVOĐENJE

 • Pozorište mladih Sarajevo // 25.02.2017. u 19.30h // ČETVRTO IZVOĐENJE

 • Pozorište mladih Sarajevo // 30.03.2017. u 18h // PETO IZVOĐENJE

 • Pozorište mladih Sarajevo // 30.03.2017. u 19.30h // ŠESTO IZVOĐENJE

 • Pozorište mladih Sarajevo // 31.03.2017. u 14h // SEDMO IZVOĐENJE

 • Pozorište mladih Sarajevo // 31.03.2017. u 18h // OSMO IZVOĐENJE

 • Pozorište mladih Sarajevo // 18.04.2017. u 18h // DEVETO IZVOĐENJE

 • Pozorište mladih Sarajevo // 19.04.2017. u 18h // DESETO IZVOĐENJE

 • Pozorište mladih Sarajevo // 23.03.2018. u 18h // JEDANAESTO IZVOĐENJE

 • Pozorište mladih Sarajevo // 23.03.2018. u 19.30h // DVANAESTO IZVOĐENJE

 • Pozorište mladih Sarajevo // 24.03.2018. u 18h // TRINAESTO IZVOĐENJE

 

O MJUZIKLU

Pravu ledenu priču, prvi put u vašem životu, u muzičko-scenskoj adaptaciji donosi mjuzikl ZALEĐENO KRALJEVSTVO od tvoraca najgledanijeg dječijeg mjuzikla u Bosni i Hercegovini - mjuzikla KRALJ LAV.

MUZIČKI ATELJE u Bosni i Hercegovini kroz projekat Muzičko-obrazovni sistem BASICS ŠKOLA, a nakon uspješno postavljenog i produciranog mjuzikla KRALJ LAV, predstavlja produkciju novog mjuzikla za sve generacije - ZALEĐENO KRALJEVSTVO prema uzoru na, trenutno najpopularnije, Diznijevo animirano filmsko ostvarenje originalnog naslova FROZEN. Radnja je bazirana prema scenariju filma iz 2013. godine. Redatelji originalne filmske verzije su Chris Buck i Jennifer Lee, scenaristi Chris Buck, Jennifer Lee i Shane Morris dok muziku i songove za film potpisuju Kristen Anderson-Lopez, Robert Lopez, Christophe Beck i Frode Fjellheim.

ČETRDESET članova glumačkog i pjevačkog ansambla čine talentovani učenici BASICS ŠKOLE, uz DVADESET članova produkcijskog tima sastavljenog od profesora BASICS ŠKOLE i saradnika/koproducenata iz POZORIŠTA MLADIH SARAJEVO. Zajedno vas vode kroz, okovanog vječnom zimom, zaleđeni Arendelle, obećavajući pravu ledenu bajku na daskama POZORIŠTA MLADIH SARAJEVO. Prva bh. adaptacija ovog mjuzikla prikazaće da prava i iskrena ljubav otapa sve, pa i zaleđeno srce.  

Mjuzikl je predpremijerno izveden u junu 2015. godine u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo kao projekat u vidu završnog ispita polaznika BASICS ŠKOLE za školsku 2014/2015. godinu. Nakon dvije godine, produkcijski tim je odlučio osvježiti mjuzikl na daskama pozorišta da bi isti učinili jednako kvalitetnim kakav je i mjuzikl KRALJ LAV. Tako je novi mjuzikl ZALEĐENO KRALJEVSTVO u Pozorištu mladih Sarajevo premijerno izveden 24. februara 2017. godine. I u ovom slučaju su se učenici kroz predmete pjevanja, glume, baleta i scenskog pokreta upoznali sa svim segmentima mjuzikla i upravo njih četrdeset sa različitih odsjeka BASICS ŠKOLE imaju priliku, ponovo, pokazati svoj talenat kroz svoje nove procese istraživanja i rada.

Vođeni dosadašnjim uspješnim izvođenjima mjuzikla KRALJ LAV produkcijski tim želi i sada opravdati ukazano povjerenje vjerne publike. Kostimi su dizajnirani i izrađeni u Beogradu, što  mjuzikl ZALEĐENO KRALJEVSTVO boji i regionalnom saradnjom. Veći broj učenika, bajkoviti kostimi, zanimljivi scenski efekti i raskošnija scenografija čine mjuzikl ZALEĐENO KRALJEVSTVO bogatijim u uporedbi sa elemenatima scenske postavke mjuzikla KRALJ LAV. Ipak, ono što oba mjuzikla čini jedinstvenim jeste činjenica da su ovo prve profesionalne muzičko-scenske adaptacije u BiH.


Produkcijski tim čine:

 

Produkcija MUZIČKI ATELJE u Bosni i Hercegovini i Muzičko - obrazovni sistem BASICS ŠKOLA | Koprodukcija Pozorište mladih Sarajevo | Izvršni i muzički producent Đorđe Jovančić | Producent Ana Gluhović | Režija Đorđe Jovančić i Staša Dukić | Adaptacija scenarija Đorđe Jovančić | Gluma Staša Dukić | Scenski pokret Iman Fagin | Vokalni supervizor Jelena Radović | Inspicijent Marija Ivančević Stipić | Korepetitor Dalila Kurtić | Video animacije i grafički dizajn Marko Jovančić | Šminka Maja Talović | Kostimografija Sandra Pavlović za Atelje "Princezina haljina" | Majstor scene Sulejman Trako | Majstor stolar Avdulah Musić | Vajar/izvođač Mirjana Čistopoljski | Dekorateri Muamer Juhić, Narcis Hasanbegović, Haris Landžo | Svjetlo Edin Memić i Adis Mirojević | Ton Lejla Osmanbegović i MAUBIH produkcija | Rukovodilac tehnike Ismir Fazlić

PROMO VIDEO MJUZIKLA:

FRAGMENT IZ MJUZIKLA:

 

SINOPSIS

U Kraljevstvu Arendelle, princeza Elsa ima moć smrzavanja i stvaranja leda i snijega, a njena mlađa sestra Anna voli se igrati sa njom. Kada Elsa slučajno udari Annu u glavu ledenim moćima, i skoro je ubije, odlaze do trolova koji spašavaju Annin život i brišu joj sjećanje na nezgodu njene sestre. Elsa se vraća u dvorac i počinje samački život godinama nakon toga u njenoj sobi sa strahom od povećavanja moći i boli koju je nanijela sestri Anni. Njihovi roditelji umiru u brodolomu, a tri godine kasnije krunidba će Elsu, kao nasljednicu kraljevskog trona, natjerati da otvori dveri kako bi proslavila sa svojim građanima. Anna se tada prvi put susreće sa spoljašnjim svijetom nakon toliko godina i upoznaje princa Hansa te se odmah zaljubljuje u njega i odlučuje da se uda. Elsa ne prihvata brak i u trenutku bijesa gubi kontrolu nad moćima čime će zalediti cijeli Arendelle. Elsa bježi u planinske krajeve u potrazi za samoćom i sigurnošću, a Anna zajedno sa planinskim čovjekom Kristoffom i njegovim irvasom Svenom kao i snješkom Olafom kreće u potragu za njom. Ana pronalazi Elsu u njenom ledenom dvorcu na vrhu snježne planine i nakon ubjeđivanja da se vrati u Arendelle i otopi vječni snijeg, ponovo dolazi do sukoba i Elsa slučajno pogađa Annu u srce njenim ledenim moćima. Sada samo prava ljubav može spasiti Annu od smrti...

 

ULOGE

MILICA MRKAJA

mala Elsa

ALEKSANDRA GAJIĆ

mala Anna

ZARA RAŠIDAGIĆ

srednja Elsa

ASJA

MEKIĆ

srednja Anna

ANA

JOVANČIĆ

Elsa

HANA 

GUSKA

Anna

ALEKSANDRA CINCO

Hans

HARIS BEGOVIĆ

Kristoff

UNA

BJELICA

Olaf

EMA

DURIĆ

Vođa trolova

TEA 

SENIĆ

Vođa trolova

DANIS

BEGOVIĆ

Narator trol

NEDIM

BEGOVIĆ

Narator trol

ANJA

MEHOVIĆ

Trol

MARIJA

TEŠANOVIĆ

Trol

NAĐA NIKČEVIĆ

Trol

TARA GOLIJANIN

Trol

MIA

MRKAJA

Trol

HELENA

LUKIĆ

Trol

EJRA SELMANOVIĆ

Trol

IVA

VUKAS

Vokalni solista

BOŽANA ŽDRALE

Dvorski ansambl / Sven

MIA GOLIJANIN

Dvorski ansambl

TEA SEJMENOVIĆ

Dvorski ansambl

ANDREA SAMOUKOVIĆ

Dvorski ansambl

MARIJA POPOVIĆ

Dvorski ansambl

EJLA

SADIKOVIĆ

Dvorski ansambl

ANDREA BATINIĆ

Dvorski ansambl

NADŽA PLANJA

Dvorski ansambl

ENA KRAVLJAČA

Dvorski ansambl

ANASTASIJA ĐERIĆ

Dvorski ansambl

EMILIJA NOVAKOVIĆ

Dvorski ansambl / glavna dama

 

SONGOVI

POSLUŠAJ DJELIĆ TVOG OMILJENOG SONGA U IZVOĐENJU NAŠIH SJAJNIH UČENIKA!

01 Da li bi da praviš snješka

[Do You Want To Build A Snowman]

02 Po prvi put u svom životu

[For The First Time In Forever]

03 Ljubav je meni spas

[Love Is An Open Door]

04 Sad je kraj

[Let It Go]

05 Na ljeto

[In Summer]

06 Po prvi put u svom životu - repriza

[For The First Time In Forever - Reprise]

07 Nedopečen

[Fixer Upper]

08 Sad je kraj - Finale

[Let It Go - pop version]

 

MAKING OF

Donosimo vam video priču o nastajanju mjuzikla ZALEĐENO KRALJEVSTVO (orig. FROZEN) u produkciji MUZIČKOG ATELJEA u Bosni i Hercegovini i MUZIČKO - OBRAZOVNOG SISTEMA "BASICS ŠKOLA". 

Pogledajte Official Artwork nove pjesme ČUDOVIŠTE (orig. MONSTER) iz mjuzikla ZALEĐENO KRALJEVSTVO.

Muzika: Kristen Anderson-Lopez & Robert Lopez

Tekst: Đorđe Jovančić

Klavirski aranžman: Jon Pumper

Pjeva: Ana Jovančič (Elsa)

Pogledajte teaser nove pjesme ČUDOVIŠTE (orig. MONSTER) iz mjuzikla ZALEĐENO KRALJEVSTVO koja će premijerno biti izvedena na jedanaestom izvođenju mjuzikla 23.3. u 18h u Pozorištu mladih Sarajevo.

 

Muzika: Kristen Anderson-Lopez i Robert Lopez

Tekst: Đorđe Jovančić

Predstavljamo vam pjesmu SAD JE KRAJ, inače naslovnu pjesmu mjuzikla ZALEĐENO KRALJEVSTVO, a koju u novoj pop verziji pjeva naša učenica IVA VUKAS iz Sombora.

 

RIJEČ IZVRŠNOG PRODUCENTA MJUZIKLA

 

Jedan od najvećih Diznijevih ostvarenja, baš kako je to i THE LION KING, je animirani film FROZEN. Svjedoci smo da u svijetu uz animirane verzije nevjerovatnih priča za djecu pratimo i razne igrokaze, predstave i mjuzikle ostavljajući najmlađima, ili i svima koji to žele, produžetak te divne čarolije kakvu samo Dizni ima. U svijetu, ali ne i kod nas. Zato se morao dogoditi mjuzikl ZALEĐENO KRALJEVSTVO. Upuštati se u ovakve projekte, najblaže rečeno, nije jednostavno. Možda mi pomaže petarpanovski motiv: Nikada ne odrasti, a imati mogućnost da letiš u projektima u kojim cijeli produkcijski tim uživa, stvarajući jednu čaroliju koja treba ljudima u svakoj životnoj dobi, naročito u djetinstvu. Bio bih presrećan kada bi projekti poput ovog, a koje realizujemo u Basics školi, bili lijepo obilježje djetinstava današnjih generacija. Buduće vrijeme će to pokazati, a u ovom sadašnjem trenutku mogu reći da mjuzikl ZALEĐENO KRALJEVSTVO predstavlja izuzetno kvalitetne kombinacije svih scenskih elemenata i nadam se da ćemo ponovo imati mjuzikl koji se pamti. Vraćajući ovaj mjuzikl ponovo u život dajemo prilku svim drugim životima (i učesnicima i gledaocima) da budu bogatiji za jedno novo kvalitetno, bajkovito iskustvo gdje će osjećaji koji će publika imati priliku osjetiti, nadam se, biti dugotrajni (do nekog novog projekta) i tako sve nas zajedno voditi u bolje sutra.

Đorđe Jovančić, 

u Basics školi, 05.02.2017. 

GALERIJA